/ Category / Jetë Shenjtorësh dhe Asketësh

Jetë Shenjtorësh dhe Asketësh

  Shën Tatjana ridhte nga një familje e  pasur aristokrate e Romës.I ati i saj ishte një funksionar i lartë…
    Shën Serafimi lindi ne Kurks te Rusise ne vitin 1759. U pagezua me emrin Prohor. Prinderit e tij…
    Shën Vasili, i njohur si Shën Vasili i madh i Qesarise,ishte At i kishes,episkop i Qesarise,një nga teologet…
  Kryedhjak Stefani dëshmori i parë i Krishtit,i pari nga shtatë dhjakonët ishte një i ri i ditur, që dallohej…
  Oshënar Naumi ishte ndihmësi dhe bashëpuntori i vëllezërve të Shenjtë Kirilit dhe Metodit,i cili ndihmoi në përpjekjet e përhapjes…
  Anastasia rridhte nga familje e pasur aristokrate.Me gjithë mësimet dhe përpjekjet e Pretekstatit,babait të saj i cili ishte pagan…
  Shenjtore Juliana lindi dhe në qytetin e Nikomidhisë,qytet i Vithinis së lashtë në Azinë e vogël.Lindja e saj u…
  Shën Elefteri jetoi gjatë shekullit të dytë,në vitet kur perandor ishte Komodho dhe Septimio Sevirio.Nëna e tij,Anthia ishte një…
      Shën Spiridhoni lindi në vitin 270 pas Krishtit në fshatin Askia të Qipros.Rridhte nga një famijle e…
    Shën Nikolla lindi në shekullin e 3 pas Krishtit,në Patara të Likisë nga prindër të pasur dhe fisnik.Jetoi…