/ Category / Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

07/03/2022
  Si “kreshmë” karakterizohen ditët dhe periudhat e vitit, gjatë të cilave nuk na lejohet të hamë disa lloje ushqimi.…
"Zot Jesu Krisht mëshiromë"
10/11/2021
  Lutja "Zot Jesu Krisht mëshiromë mua mëkatarin"- është një rrugë shumë e shkurtër që të sjell në kontakt me…
Shën Julita dhe Shën Qiriku
15/07/2021
  Shenjtorja Julita jetoi në kohën e perandorit Dhioklitian.Prejardhjen e kishte nga Ikonio e Azisë së vogël.Ato kohë mbizotëronte përndjekja…
Rruga drejt lumturisë
19/10/2020
  Asgjë nuk është më madhështore se zemra e pastër, sepse ajo zemër do të bëhet fron i Perëndisë. Pse,…
14/10/2020
  Nëse dëshiron të korigjosh dikë nga gabimet e tij,mos mendo se po e korrigjon me fuqinë tënde.Lutju Zotit me…
Ne ecim përpara Perëndisë!
05/10/2020
  Shën Kozmai,ç'do ditë thoshte kur zgjohej:Shko o Zot dhe sot përpara meje! Sepse Krishti tha,kush do, le të më…
  "Humbe diçka,mos u trishto.Gjete,mos u gëzo më tepër se çduhet por lavdëro Perëndinë" Një ditë në shtëpinë e tij…
20/07/2020
  Një vend të vecantë ka Profeti Ilia ndër Profrtet e Dhjatës së Vjeter.Në Dhjatën e Re,Zoti Jesu Krisht përmend…
15/06/2020
  Sot fillon kreshma e Apostujve,e cila është nga më të hershmet e Kishës sonë.Fillon një javë pas Pendikostisë,d.m.th të…
Pak fjalë rreth pendimit-Nga Shën Efremi i Siros
05/06/2020
  Pendimi, të dashur, është frut i pasur, sepse i ofron Perëndisë me çdo mënyrë vepër të mirë. Eshtë parcelë…