/ Category / Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

I krishteri i vërtetë
13/09/2023
''I krishteri i vërtetë është i plotësuar ,i mbushur brenda tij. Njerëzit që janë larg Perëndisë,duke mos pasur Krishtin brenda…
Drita e jetës!
11/09/2023
    Drita e jetës! Ashtu si ai që humbi dritën dhe pengohet në shumë pengesa,kështu dhe ai që do…
Dashuria
07/09/2023
  1 Në folça gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, e të mos kem dashuri, jam si bakër që kumbon,…
Didaktike
04/09/2023
  Bekim i madh është të kesh dikë që të tërheq në lartësitë e jetës shpirtërore,te hyjnoret dhe jo tek…
01/09/2023
  Lotët që derdhim kur bëjmë lutjen do të thonë që Zoti hodhi sytë e Tij mbi ne. Këto lotë…
Shën Evmenio kur mësonte se dikush vdiq,gëzohej,qeshte. Mësonte se lindi dikush,gëzohej. Kur dikush sëmurej,përsëri gëzohej. "Lavdi Zotit" thoshte! Kur dikush…
30/08/2023
  Nuk duhet të luftoni fëmijët tuaj por satananë që lufton fëmijët tuaj. T'i flisni me pak fjalë dhe të…
"Zot Jesu Krisht mëshiromë"
10/11/2021
  Lutja "Zot Jesu Krisht mëshiromë mua mëkatarin"- është një rrugë shumë e shkurtër që të sjell në kontakt me…
Shën Julita dhe Shën Qiriku
15/07/2021
  Shenjtorja Julita jetoi në kohën e perandorit Dhioklitian.Prejardhjen e kishte nga Ikonio e Azisë së vogël.Ato kohë mbizotëronte përndjekja…
Rruga drejt lumturisë
19/10/2020
  Asgjë nuk është më madhështore se zemra e pastër, sepse ajo zemër do të bëhet fron i Perëndisë. Pse,…