/ Misteret e kishës Ortodokse / Rrëfimi Hyjnor

Rrëfimi Hyjnor

Rrëfimi Hyjnor

 

 

Pse para një prifti?

 Në ​vitet e hershme në kishë të krishterët  rrëfe​nin mëkatet e tyr​e​ para gjithë Kishës,njeri tek tjetri,përfshirë peshkopët dhe priftërinjtë.Për arsye të rritje​s​ së Kishës ​kjo mënyre ndryshoi.​ ​R​rëfimi publik ​ndryshoi​.Por prifti i Kishës paraqet jo vetëm Zotin por gjithë anëtarët e Kishës.Kështu nëpërmjet Misterit i penduari pajtohet Jo vetëm me Zotin por me gjithë anëtarët e Kishës,nëpërmjet priftit.Prifti​,para të cilit bëhet rrëfimi​ nuk është si një gjykatës por si një dëshmimtar për sinqeritetin e të​ krishterit të​ penduarit.Për këtë arsye në praktikën ortodokse prifti nuk qëndron përballë të penduarit,por të dy së bashku janë përballë ikonës së Krishtit.Dhe prifti  NUK  thotë “unë të fal”, por “Perëndia të ​falë​”.

 

A.Marini ​

 

Rrëfimi Hyjnor