/ Jeta Shpirtërore / Mësime nga Shën Serafimi i Viricës

Mësime nga Shën Serafimi i Viricës

Mësime nga Shën Serafimi i Viricës

 

“Humbe diçka,mos u trishto.Gjete,mos u gëzo më tepër se çduhet por lavdëro Perëndinë”

Një ditë në shtëpinë e tij hyri një hajdut.Morri gjithë gjërat me vlerë,i futi në thes dhe u largua me nxitim.
Duke dalë nga shtëpia thesi u hap dhe u derdhën në rrugë gjithshka kishte brënda.Filloi ti mblidhte.
Atë moment Vasili (Shën Serafimi) ishte duke arritur në shtëpi.Iu afrua dhe filloi ta ndihmonte.I mblodhën të gjitha
dhe i futën në thes.Më pas ia dha thesin dhe e la hajdutin të largohej.
“Mëkati i këtij njeriu u anullua sepse nuk i vodhi por unë vetë ia dhashë” thoshte shenjti.

 

Përkthyer nga A.Avrami

 

Mësime nga Shën Serafimi i Viricës