/ Category / Problematika Moderne

Problematika Moderne

  “Arsyeja kryesore e depresionit dhe gjithë ato që ne i quajmë ngasje,djallëzore,padrejtësi,dembelizëm dhe gjithë të tjerat psikologjike,është egoizmi i…
    Mëkat do të thotë shkelje e ligjit fetar nga njeriu.Njeriu mund të mëkatoj me vepra ose me mendime.Sepse…
  Ata që merren me magji ose shkojnë nëpër magjistarë,bëjnë mëkat të madh përpara Perëndisë dhe kundër Shpirtit të Shenjtë…
  Fatkeqësisht ekzistojnë disa njerëz të cilët për të arritur atë që duan,shkojnë akoma dhe te djalli. Një histori na…
  Vdekja e lehtë,si mënyrë e mirë ose e lehtë, jo vetëm nuk është e pranueshme por as e dëshirueshme…
  Pasi më dëgjoi me vëmendje murgu më këshilloi kështu:"Të njëjtën gjë pësoi dhe vëllai im.Shkoi te ati shpirtëror dhe…
  (Mattheu 25, 29) Nëse sipas fjalëve të psallmistit David vetëm të çmendurit mund të thonë në zemrën e tyre…
    Rreth vitit 1919,Shën Siluanoi kaloi nga Rusia dhe vizitoi atje manastirë të ndryshëm.Në një nga udhëtimet e tij…
  Njeriu ka shtrembëruar kënaqësitë e ndjenjave.Për nuhatjen dhe shijen zbuloi një tym të ndotur dhe të hidhur të cilin…
  Një herë shkoi një burrë te berberi për nevojat që kishte.Gjatë kohës që berberi i priste  flokët diskutonin për…