Ne nuk e kuptojmë dinakërinë e djallit, i cili na jep gjëra të vogla dhe na heq gjërat e…
  Shën Gjerasimi lindi në Liki,në shekullin e 5. Në moshë të re u dorrëzua murg dhe në manastir mësoi…
    (Llk .15:11-32) 11Përsëri tha: Një njeri kishte dy bij. 12Edhe më i vogli nga ata i tha të…
  1 Kor.6:12-20 2 Të gjitha më lejohen, por jo të gjitha sjellin dobi; të gjitha më lejohen, por unë…
Tre Armiqtë
01/03/2024
  Janë tre armiq që na luftojnë dhe na tundojnë deri në vdekje: djalli, kënaqësitë e botës dhe trupi. Këta…
  Arritja dhe dinakëria më e madhe e djallit është se ai i ka bërë njerëzit të mos kenë nevojë…
Mësime Shpirtërore
28/02/2024
  Nëse e mban për vete të shëmtuarën, atëherë ndihesh bukur. Nëse ia jep tjetrit, atëherë ndihesh keq. Kur pranon…
  Në çdo lutje duhet të kesh një pikë loti. Dhe, kur të ndjesh ngazëllim , mos e thuaj askund,…
  Lk:18:10-14 Dy njerëz u ngjitën në tempull që të faleshin; njëri ishte Farise dhe tjetri tagrambledhës. 11 Fariseu qëndroi…
  10 Po ti i re prapa mësimin tim, sjelljet, qëllimin, besimin, zemërgjerësinë, dashurinë, durimin, 11 përndjekjet, pësimet, që më…