Shën Elena lindi në vitin 249 pas Krishtit në Vithini të Azis së Vogël.Ajo vinte nga një familje…
  " Perëndia nuk është i padrejtë që të harroj punën tuaj dhe mundimin e dashurisë që treguat për emrin…
  (Marku 15:43,16:8) Krishti u Ngjall! "Pse e kërkoni të gjallin midis të vdekurve?Ai nuk është këtu,por është ngjallur.Shkoni shpejt…
      Marku: 15:43-16:8 43 erdhi Josifi që ishte nga Arimatea, anëtar i nderuar i këshillit, që edhe ai…
Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)
14/05/2021
  Nëse një i ri,25 ose 30 vjeç,që vendos të martohet,ndikohet në zgjedhjen e vajzës,por dhe në marrjen e vendimit…
     “Atë i shenjtë, ruaji në emrin tënd ata, që më dhe, që të jenë NJË si ne” (Jn.17:11)…
Që në moshën 18 vjeçare,njeriu është biologjikisht gati për të krijuar familje.Kur është 10 ose 15 vjeç,nuk mundet.Por në moshën…
Përse këshillohet pjekuria për martesë!
12/05/2021
  Pjekuria psikologjike,e dëshirës dhe pjekuria psiqike, nuk janë dije.Një shkenctar mund të ketë shumë njohuri,mund të jetë një përbindësh…
  Shën Kirili dhe Shën Metodi lindën në Selanik dhe emrat e tyre ishin Kostandin dhe Mikail.Ishin djemtë e ushtarakut Leondo.Mikaili…
    (Joani.20:19-31) 19Në atë ditë pra, të parën e javës, si u ngrys, edhe dyert ishin mbyllur atje ku…