Mësime shpirtërore
21/03/2024
    “Jeta jonë nga lindja e deri në vdekje është e mbushur me vështirësi dhe aventura. Lindëm duke qarë,…
Mësime shpirtërore
20/03/2024
  At, si është e mundur që disa megjithëse janë me trup të dobët dhe janë të sëmurë, durojnë gjatë…
18/03/2024
  Si “kreshmë” karakterizohen ditët dhe periudhat e vitit, gjatë të cilave nuk na lejohet të hamë disa lloje ushqimi.…
Mbrëmësorja e faljes (e ndjesës)
17/03/2024
  Ditën e të lidhurit të djathit pasdite kryhet shërbesa e mbrëmësores së faljes.Quhet kështu sepse në fund të shërbesës besimtarët që…
  “Njerëzit që nuk besojnë në Zot nuk janë të lumtur . Ata janë si ata që ndërtojnë pallate dhe…
  Rrallë do shohësh një person të ekuilibruar sot. Shumica janë sikur janë të elektrizuar. Ata që nuk rrëfehen, marrin…
  (Mt.25:31-46) 31 Edhe kur të vijë Biri i njeriut në lavdinë e tij, edhe gjithë engjëjt e shenjtë bashkë…
E Shtuna e shpirtrave
09/03/2024
Uncategorized
  Që nga vetë fjala kuptojmë se kjo ditë i është përkushtuar të fjeturve (të vdekurve), shpirtrave të tyre. Njeriu…
Didaktikë
08/03/2024
  "Nëse nuk i rrallon miqësitë, nëse miqtë nuk të braktisin, nëse të tjerët nuk do të të tallin,atëherë dije…
  Erdhi një ditë nje i ri dhe më tha se nuk beson se ka jetë të përjetshme... Pas pak…