/ Category / Didactike

Didactike

  " Vetëm një është qëllimi ynë,dashuria në Krishtin,bashkimi me Atë.Kjo është parajsa e tokës.Dashuia për Krishtin është dashuria për…
  Gruaja e tjetrit do të të  fusë në tundim me  fjalë të ëmbla si mjaltë që nga buzët i…
  Në Ungjillin e sotshëm dëgjuam takimin dhe bisedën e Mësuesit me të riun e pasur."Mësues i mirë,çfarë të bëj…
  "Kur shpirti humb përulësinë,humb njëkohësisht dhe Hirin bashkë me dashurinë e  Perëndisëdhe kështu shuhet lutja e zjarrtë". Shën Siluano…
  Në një park të madh përgatiteshin për festë.Shumë njerëz dëshironin të hynin por nuk kishin mundësi të blinin biletën.Atëherë…
  O biri im! Më dëgjo dhe kushtoju vëmendje fjalëve të mia.Futi mirë në kokë që ti mbash gjithmon në…
  Dikur një djalë i ri,i lodhur  nga vështirësitë dhe  problemet që haste,u ul në gjunjë dhe duke u lutur…
  Në qoftë se mundesh ta ndihmosh,mos ia  moho ndihmën tënde atij që ka nevojë për të.Dhe po të kesh…
  O biri im! Kushtoji vëmendje asaj që të them.Ruaji udhëzimet e mia si  thesar.Dëgjo mirë kur të them një…
  "Them për dikë se më do jo vetëm kur më lavdëron por edhe kur më kontrrollon dhe më korrigjon".…