/ Category / Didactike

Didactike

  "Kush të dojë të vijë pas meje, le të mohojë veten e tij, edhe le të ngrejë kryqin e…
Lumurimet 8 Të përndjekur për hir të drejtësisë
16/09/2015
   “Lum ata që janë përndjekur për hir të drejtësisë, sepse e tyre është Mbretëria e qiejve. Lum ju kur…
Lumurimet 7 Pastërtia e zemrës
15/09/2015
  “Lum ata që janë të pastër në zemër, sepse ata do ta shohin Perëndinë (Matheu 5:8). Pastërti e zemrës…
  "......që të mos humbasë kushdo që t’i besojë atij, po të ketë jetë të përjetshme"!E djela e sotshme mban…
Mesazhe shpirterore 2
11/09/2015
    Ne vetë nuk mundemi të jemi ashtu sic duhet të jemi.Nuk mundemi ne vetë të krijojmë brenda vetes…
  Në vitet e para të krishtërimit,karakteristikë e jetës së krishterëve ishte martirizimi.Të gjithë donin të martirizoheshin,të sakrifikoheshin për Krishtin.Dhe…
Lumurimet 6 Mëshira
08/09/2015
         “Lum ata që janë të mëshirshëm, sepse ata do të gjejnë mëshirë (Matheu 5:7). Të jesh…
Lumurimet 5-Uria dhe etja për drejtësi
07/09/2015
  “Lum ata që janë të uritur dhe të etur për drejtësi, sepse ata do të ngopen (Matheu 5:6). Të…
  Paravolia e sotshme,e dasmave mbretërore ka pika të përbashkëta me paravolinë e " bujqve të këqij".Në të dy paravolitë…
  Nuk kanë qëndrueshmëri fjalët që shprehin shumë nga ne:-"Nuk mundem,nuk duroj dot më,nuk shtyhet më etj".Duket qartë se janë…