/ Jeta Shpirtërore / Më i lartë se armiku yt!

Më i lartë se armiku yt!

Më i lartë se armiku yt!

 

Nëse do të hakmerresh ndaj “armikut” tat,të bëhesh më i mirë se ai.
Sa herë  veprojmë gabuar dhe  përgjigjemi me të njëjtën gjuhë që përdor dhe “armiku” ynë?
Një i krishterë nuk duhet të harroj kurrë se dhe “armiku” i tij  është një njeri i Perëndisë,është një vëlla i yni.Dhe që këtu fillon detyrimi ynë.T’i ofrojmë urrejtjes dashuri,të keqes mirësi,dhe sjelljes së tij indiferente t’i përgjigjemi me falje të përzemërt.Në këtë mënyrë ndihmojmë vëllain tonë “armik” të mendoj drejtë dhe të përballoj “armiqësinë” në tjetër formë.

Përkthyer nga A. Marini

 

Më i lartë se armiku yt!