/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Siluano Athoniti

Shën Siluano Athoniti

Shën Siluano Athoniti

 

Duke pritur shpëtimin e gjithë njerëzimit,dashuria dëshiron të arrij deri në fund.Ndaj përqafon  jo vetëm ata që janë mbi tokë por akoma edhe ata që janë të parafjetur , edhe ferrin akoma.Edhe ata që nuk kanë lindur akoma,me pak fjalë gjithë rruzullin!

I lumur shpirti që ka dashuri për të vëllain sepse vëllai ynë është vetë jeta jonë.Shpirtit i vjen keq kur sheh dikë që vuan.Nëse do mundja të ndihmoja qoftë dhe  një  person të vetëm,do lavdëroja Zotin për këtë në jetë të jetëve.Duhet të kesh zemër që ndien dhimbjen e tjetrit,dhe të duash jo vetëm njerëzit por të respektosh c’do gjallesë,c’do gjë që është krijuar nga Perëndia.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Shën Siluano Athoniti