/ Jeta Shpirtërore / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

“Njerëzit e mirë janë të munduar, vuajnë dhe kalojnë vështirësi.
I ligu i mundon, i hedh në fatkeqësi. Por kështu ato bëhen edhe më të pastër, si ari që bie në enë shkrirjeje. Ata jetojnë të varfër, larg lavdisë, të fshehur, por jetojnë vërtetë.
Mos jetoni i zhytur një gënjeshtër. Kështu tha Krishti: “Ç’dobi ka njeriu nëse fiton gjithë botën dhe humb shpirtin e tij?”
Ky njeri i varfër, i braktisur fitoi shpirtin e tij. Pasi fitoi shpirtin e tij, çfarë humbi? Ajo që humbi nuk është asgjë në krahasim me atë që fitoi”.

 

At Foti Kondoglu
Përkthyer nga N .Ikonomi

 

 

Mësime shpirtërore