/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Fjalët e urta-Mos i lër miqtë e tu

Fjalët e urta-Mos i lër miqtë e tu

Fjalët e urta-Mos i lër miqtë e tu

 

Mos u mburr për atë që ke ndër mend të bësh nesër!Ti nuk e di çfarë do të ndodhë sot!
Lëri të tjerët të të lavdërojnë:më mirë të të lavdëroj goja e huaj sesa e jotja!
Rëra dhe gurët peshojnë rëndë,por më të rënda janë telashet që ti sjellin budallenjtë.

Zemërimi është mizor dhe tërbimi si uji i shkumëzuar,por edhe më e padurueshme është xhelozia.

Ai që të qorton hapur është më i mirë se njeriu që hesht nga frika.

Një mik mbetet miku ynë edhe kur ai të bën dëm;një armik të sulmon me puthje të tepruara.
Kush është ngopur e ruan mjaltin më të mirë;të uriturit i duken të ëmbla dhe gjërat e hidhura.

 

Fragment nga libri Fjalët e urta Dhjata e Vjetër