/ Jeta Shpirtërore / Ngasjet- ngasjet njerëzore

Ngasjet- ngasjet njerëzore

Ngasjet- ngasjet njerëzore

 

Dashuria për pasuri dhe lavdi,pasionet egoiste trupore janë ngasje me të cilat të gjithë jemi përballur.Asgjë nga këto nuk është prej Perëndie.Për Perëndinë jemi të pasur.Na ka dhënë lavdi me Krishtin dhe me fuqinë e Shpirtit të Shenjtë na jep forcë të çlirohemi nga egoizmi.Por dëshiron që brenda kësaj lirie që na dhuroi,ne vetë me besim dhe me guxim të vendosim të jetojmë të lirë nga mëkati dhe nga ngasjet.Dëshiron të dimë se pa Atë nuk mund të arrijmë asgjë dhe për një jetë fitimtare duhet të qëndrojmë të lidhur me Të nëpërmjet dashurisë.Nëse përballojmë saktë ngasjet e jetës atëherë Perëndia na premton kurorën e jetës,një dekoratë që vlen shumë më tepër se vlerat e vështirësive që  thirremi të durojmë.

 

Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Ngasjet- ngasjet njerëzore