/ Jeta Shpirtërore / Forca e lutjes

Forca e lutjes

Forca e lutjes

 

Vëllezër,asgjë nuk mund t’i rezizstoj lutjes së pastër që bëhet me zell dhe me përulësi.
“Perëndia i tha Davidit të shkoj të marrë 5 gurë buzë lumit dhe të shkoj të luftoj me gjigandin Goliath.
Kështu dhe bëri Davidi. Doli trup-vogël përpara gjigandit dhe me në goditje e hodhi atë përtokë.
E dini se cilët janë 5 gurët e Davidit? Janë fjalët e lutjes së madhe :”Zot Jesu Krisht mëshiromë mua mëkatarin”

Oshënar Efrem Katunakioti

“Perëndia na mban në jetë që të falim armiqtë tanë dhe atyre që na përndjekin t’ju bëjmë mirësi.
Atëherë Perëndia do të thotë: “Ai i fali,le t’ia fal edhe unë mëkatet e tij”.

At Efstathio Giannakidi

Marrë nga faqa e internetit : “Kinonia Orthodhoksia”
Përkthyer nga M.Vasili

 

Forca e lutjes