/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Joan Gojarti

Shën Joan Gojarti

Shën Joan Gojarti

 

“Mësonin të jetoni me virtyte”
“Mësoni të bëni bamirësi”
“Mësoni të falni”
“Mësoni të jeni të përulur në jetën tuaj”
“Të keni sjellje të mirë”
“Të keni besim të vërtetë”
Mësoni të mposhtni krenarinë”
“Të jemi të fortë në ngasjet e jetës”
“Mësoni të jeni mësues i të tjerëve me jetën tuaj”

“Dëshiron të jesh i denjë?Bëj vetëm fillimin.Në rastin e gjithë zanateve,kur dëshirojmë të mësojmë një prej tyre,mjaftohemi tek dëshira që kemi për të mësuar apo e praktikijmë atë me vepra?Dëshira vetëm nuk mjafton por duhet të shoqërohet me vepra.Ashtu edhe kur dëshiron të ngjitesh në qiejt nuk mund të mjaftoj vetëm dëshira.Dëshira duhet shoqëruar me vepra,me përpjekje dhe mundim për të fituar.Duke u përpjekur kemi ndihmësin tonë Perëndinë,mjafton të fillojmë të përpiqemi,të veprojmë dhe gjithë të tjerat fillojnë e vijnë.Por nëse jemi duke fjetur dhe duke gërhitur presim të hyjmë në qiell,do të mundemi të trashëgojmë qiellin?

 

Përkthyer nga A.Marini

 

Shën Joan Gojarti