/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Nëse do Perëndia!

Nëse do Perëndia!

Nëse do Perëndia!

 

Gjithmon për ç’do gjë që mendojmë të bëjmë,le të themi më parë” nëse dëshiron Perëndia”.
Sepse asgjë nuk mund të bëjmë pa dëshirën e Perëndisë.
Këtë pësoi dikush një ditë.
Kishte vendosur të shkonte në mëngjes herët në vreshtë për punë.”Nesër që me natë do shkoj te vreshtat”, i thotë gruas.
“-Nëse dëshiron Perëndia”,i përgjigjet ajo.
“Do apo nuk do Perëndia unë do shkoj”.
U nis ditën tjetër që pa gdhirë.Rrugës e zuri stuhia dhe u detyrua të kthehej në shtëpi.Nuk ishte gdhirë ende.Trokiti në derë,”kush është?” pyet gruaja.
“-Nëse dëshiron Perëndia,unë jam,yt shoq!”, përgjigjet ai.
Njeriu nëse dëshiron të mos vuaj,duhet të besoj te fjalët e Zotit:”Pa mua nuk mund të bëni asgjë”.Të kemi besim të plotë te fuqia e Perëndisë.Atëherë e kemi gjetur vërtet Perëndinë.Të zhgënjehemi nga egoja jonë sepse ajo sjell gjithë fatkeqsitë shpirtërore.

 

Përkthyer nga N. Ikonomi

 

Nëse do Perëndia!