/ Category / Shenjtorë dhe Etër

Shenjtorë dhe Etër

  Lutja e njeriut që ka ligësi në shpirt,është si fara që bie mbi gurë. Asketi i ashpër është si…
  Mjetet që na ka dhenë Krijuesi për shpëtimin tonë të mos i bëjmë shkak mëkatesh për ne.Pikërisht dhe inati…
  Justifikimi nuk ka vend në jetën e të krishterëve,dhe nuk është i shkruar në asnjë nga mësimet e Krishtit.…
  Përkujdesja Hyjnore është e padepërtueshme dhe e pa analizuar thosh Shën Paisio.Ka si qëllim shpëtimin e njeriut dhe trashgimin…
  "Kur të humbin ekuilibrin drejtuesit,këshilltarët,gjykatësit,priftërinjtë,atëherë nuk do ekzistoj më asgjë që të mund të ndaloj popullin nga shkatërrimi." "Zogjtë kanë…
  Mos u interesoni nëse ju duan të tjerët por interesohu për dashurinë që ti ke për Krishtin,sa e do…
  Nëse të them: kreshmo,shumë herë gjen si justifikim sëmundjet e trupit...... Nëse të them: jepi të vobektëve,më përgjigjesh se…
  Nuk  është me detyrim thirrja që i bën Perëndia njeriut.As kërcënon dëshirën e atyre që nuk duan të ecin…
  Prindërit shumë herë nga kujdesi i ekzagjiruar duan t'i lidhin fëmijët me tel.T'i "lidhin " me butësi që të…
  Le të bëjmë "investimin" më të mirë dhe pa shpenzime tek fëmijët tanë........ Disa prindër i detyrojnë shumë fëmijët…