/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Pasionet dhe virtytet!

Pasionet dhe virtytet!

Pasionet dhe virtytet!

 

At Emiliano Simonopetriti na këshillon kështu: “Po,ke pasione por ke edhe virtyte.Ke pabesi por ke edhe besim.Ke imoralitet por ke edhe shumë të mira morale.Pse nuk i merr këto parasysh?
Vetëm k’i kujdes të mos jesh dembel dhe të mos i trëmbesh përgjesive që ke.
Mos rri duke thënë dhe duke menduar se ke shumë pasjone,se nuk je i krishterë i denjë dhe se nuk bën asgjë në jetë.Sepse kështu bëhesh nervor dhe nuk ke rezultat në asgjë. Shpejt e tradhëton betejën dhe atëherë bëhesh tradhëtar.
Prandaj kur të mbysin mendimet e pasioneve,kujtohu që ke edhe merita.Mijëra të mira na ka dhënë Perëndia,nuk mund të na mbysin pasionet,egoizmi,mëkatet tona,krenaria,i ligu.Tradhëtia e dëshirës na vret!

 

Përkthyer nga M. Vasili

 

Pasionet dhe virtytet!