/ Jeta Shpirtërore / Lufta kundër lemargjisë-Oshënar Porfirio Kavsokaliviti

Lufta kundër lemargjisë-Oshënar Porfirio Kavsokaliviti

Lufta kundër lemargjisë-Oshënar Porfirio Kavsokaliviti

 

 

Shën Porfirio lidhte temën e përpjekjeve shpirtërore me lemargjinë.
Thoshte se nëse njeriu arrin të hajë me program dhe me llogjikë,atëherë Perëndia merr përsipër t’i plotësoj gjithë mangësitë e tjera.
Për faj të lemargjisë së njeriut,thoshte,i ligu i morri kontrrollin dhe e nxorri jashtë nga parajsa.Dhe Perëndia e fton njeriun të luftoj për ta marrë mbrapsh këtë pronë të humbur.Njeriu ishte zotëruesi i kësaj bote.Pas rrënies së tij në mëkat,u bë i ligu.Bëji luftë për të marrë mbrapsh pronën që të morri”.
-At,kaq e rëndësishme është lufta ndaj lemargjisë?, e pyeta.
Dhe mu përgjigj kështu:
-Është kaq e rëndësishme për jetën shpirtërore sa Etërit e Kishës kur gatuanin,hidhnin brenda diçka të hidhur për të mos ndjerë asnjë shijim kur hanin.
Si rezultat ,kur njeriu bën të tillë përpjekje,pa ngritur mirë duart drejt qiellit,zbret Hiri Hyjnor mbi të.

 

Përkthyer nga M. Vasili
Oshënar Porfirio Kavsokaliviti

 

Lufta kundër lemargjisë-Oshënar Porfirio Kavsokaliviti