/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Këshilla e një murgu!

Këshilla e një murgu!

Këshilla e një murgu!

 

Një murg jepte këtë këshillë:

Kini kujdes dhe mos u grindni.

Grindja lodh gjithë ata që jetojnë me ju dhe krijon pakënaqësi ndaj Perëndisë.

Fillojeni ditën me lutje dhe me buzëqeshje!

Sillni ndër mend se kështu vepronin dhe gjyshërit e stërgjyshërit tuaj.

Nëpër pasqyra dhe në fytyrat e tyre shkruanin “Mirmëngjes” dhe “Lavdi më Ty o Zot”!

Dinin të jetonin.

Nuk kishin atëherë vuajtje,sëmundje dhe varfëri?

Megjithatë i përballonin të gjitha me trimëri shpirtërore.

Ishin të varfër por me dinjitet, zotërinj.

Kishin gjithmon në gojë dhe në zemër fjalët:” Ka Perëndia për të gjithë”!

Dinin të luteshin,të prisnin dhe të fitonin.

Thoshin: ” Edhe të dua,nuk mund të mërzitem”.

Kur mërzitemi është njësoj sikur i themi Perëndisë :” Nuk jam dakort.. nuk vepron mirë “.

Kjo tregon mosmirënjohje!

 

Përkrhyer nga A.Marini.

Këshilla e një murgu!