/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Ç’farë bëni ju?

Ç’farë bëni ju?

 

Dikur një protestant pyeti një prift ortodoks:
-Ne ndërtojmë jetimore,ndërtojmë azile,bëjmë koncerte,bëjmë bamirësi ……
Ju ortodoksët ç’farë bëni?
Dhe i përgjigjet ati:
Ne bëjmë Meshën Hyjnore, e cila mbush parajsë falas dhe zbraz ferrin!
Këtë bën Kisha,boshon ferrin dhe mbush parajsën.
Mban botën duke bërë Lirurgji Hyjnore!
Qëndron zgjuar ditën,qëndron zgjuar dhe natën. Ç’do natë,për shekuj me rradhë.
Sa Shenjtorë dalin nga ikonastasi dhe rendin për të ndihmuar njerëzit!
Sa manastire meshojnë ditë -natë!
Sa duar ngrihen drejt qiellit dhe sa lot derdhen për gjithë botën!

 

Marrë nga libri “Askitiko”
Përkthyer nga A.Marini

 

Ç’farë bëni ju?