/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / E sëmura që mbante kreshëm!

E sëmura që mbante kreshëm!

E sëmura që mbante kreshëm!

 

 

Ishte një besimtare e cila u diagnostikua me sëmundje të keqe( me kancer). Mjekët nuk i dhanë shumë kohë për të jetuar dhe e këshilluan të hante mirë sepse kimioterapia ishte shumë e fortë.
Ishte periudha e kreshmës së madhe dhe ajo jo vetëm që kreshmonte por nuk hante pothuajse fare.Kreshmonte dhe lutej te Hyjlindësja që ta ndihmoj të bëhet mirë.Dhe në të vërtetë kështu ndodhi.U shërua dhe u ngrit në këmbë!
Sa forcë ka kreshma me lutjen! Bëjnë mrekulli,mjafton të jetë për dobi të shpirtit.
Sepse kreshma përmban përulësi dhe Hir Perëndie dhe e djeg të ligun me zjarr më të keq se ai i ferrit.Prandaj dhe i ligu bën gjithshka për ta penguar njeriun të kreshmoj.Veçanërisht në periudhën e kreshmës!

 

Gjerond Efremi i Malit të Shenjtë
Përkthyer nga A. Marini

 

E sëmura që mbante kreshëm!