/ Category / Didaktikë

Didaktikë

  Njeriu përsa i përket trupit ngjan me një qiri. Ashtu si qiriu digjet ashtu edhe njeriu vdes.Shpirti ynë është…
  Ngrohtësia e zemrës që ndien është një gjëndje e mirë shpirtërore prandaj duhet mbajtur me kujdes, duhet ruajtur dhe…
  I thashë dikujt njëherë:”Ç’farë je ti? Luftëtar i Krishtit apo luftëtar i ngasjes? Sepse ka edhe luftëtarë të ngasjes”.…
  Shkoi dikush që kishte problem te Shën Porfiri dhe duke iu qarë i tregon se është i pazgjidhshëm halli…
  E Diela 13 Llukait “Mësues i mirë, ç’të bëj që të trashëgoj jetë të përjetshme?” (Llk.18:18). Të dashur besimtarë:…
Zot Jesu Krisht,mëshiromë
20/11/2017
  Ta nisësh dhe ta mbyllësh ditën me lutjen”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”. -Ke një problem? ”Zot Jesu Krisht,mëshiromë”. -Ndesh një ngasje…
  " Trimëria e zemrës fitohet nga besimi i shumtë te Perëndia dhe besimi nga zemra e përulur". Shën Isaak Siriani…
    Të dashur besimtarë! Ungjilli i shenjtë në tërësinë e tij megjithëse është shkruar përpara dy mijë vitesh, ai…
  "Duhet të jemi njerëz të hirit që të shplodhet ai që na afrohet". At Amfiloheo Makris   "Mos kërko…
23/10/2017
  "Kur jep Perëndia,nuk ka forcë zilija dhe kur nuk jep,nuk ka forcë mundimi". Shën Grigor Teologu "Kemi nevoj për…