/ Category / Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

Dashuria për armikun
29/01/2016
  Një oficer kalonte një natë mbi kalin e tij në  një fushë beteje.Dëgjoi një rënkim.Një ushtar i ushtrisë kundështare…
Tregime dhe histori nga jeta tjeter
22/01/2016
  Mjerë ata që bejnë mëkate dhe nuk pendohen…    Ky  tregim  u  mor  prej  sinaksaristit  të   28  Prillit…
Tregime dhe histori nga jeta tjeter
15/01/2016
  Kini  kujdes  vëllezër  të  kujtoni orën  e  vdekjes  tuaj           Ngjarjen  që  do  t’ju  tregoj,…
14/01/2016
  Njerëzit të cilët vuajnë nga ndjenja e inferioritetit,sa shohin njerëz  të cilët gëzojnë jetën e tyre,aq më tepër lëndohen.Por…
13/01/2016
  Të mendojmë se nuk jemi  vetëm.Është Perëndia që na do dhe na mbron.Nuk do lejoj të pësojmë asgjë,vecse në…
Mëshira
11/01/2016
  Një herë jetonte një grua e thjeshtë dhe e mirë. Donte shumë Krishtin dhe e luste rrgullisht në lutjet…
28/12/2015
     Të gjithë të krishterët duhet të luten në Frymë; dhe çdo lutje e vërtetë është me siguri kështu.…
Dashuria e vajzës për Krishtin
17/12/2015
  Një vajzë e re u sëmurë rëndë.Nuk kishte mbyllur akoma të njëzetat  kur mjekët i dhanë lajmin e keq…
Të kesh besim te Perëndia ashtu si fëmija tek i ati
23/11/2015
  Një fëmijë i vogël nuk ka ankth. Ankth kanë të rruturit,pak nga pak,duke  filluar të ndërgjegjësohen  dhe duke kuptuar…
Lëndon me tepër plagën
19/11/2015
  Shumë herë mënyra me të cilën reagon kur je duke kaluar një vështirësi,një dhimbje,ngjan kështu: Të goditën me thikë…