/ Jeta Shpirtërore / Ç’do të thotë të kreshmojmë!

Ç’do të thotë të kreshmojmë!

Ç’do të thotë të kreshmojmë!

 

“Të mbajmë kreshëm nuk do të thotë vetëm të mos hamë nga të gjitha dhe të hamë rrallë,por edhe të hamë pak.Nuk është mirë ai që mban kreshëm,të presë me padurim orën e bukës.Kreshma e vërtetë nuk është vetëm provë trupore,por duhet të jetë dhe ndihmë për të tjerët,duke i dhënë atij që nuk ka”.

“Fito paqen shpirtërore dhe mijëra të tjerë do gjejnë shpëtim pranë teje.
Nëse je i krishterë i denjë,shumë të tjerë do shpëtojnë duke të parë.
Të mos ndjekim rrugën e zhgënjimit.
Zoti Jesu Krisht i mposhti të gjitha.Ngjalli Adamin,i dha Evës përsëri respektin”.

“Përse jeton i ndarë nga gruaja jote? Shko ta kërkosh ( i drejtohet një burri të ndarë).
Nëse beson,gjithshka është e mundur nëpërmjet besimit”.

“Jeta jonë mund të krahësohet me lambadhë prej dylli dhe fitili, e ndezur me një flakë që ia ndezëm ne.Dylli është besimi ynë.Fitili shpresa jonë dhe flaka,dashuria që lidh besimin me shpresën,ashtu si dylli me fitilin japin së bashku flakën.
Dylli jo i mirë lëshon erë të keqe kur e ndez dhe kur e fik.E njëjtë është dhe jeta e një mëkatari”.

“Mbi të gjitha rëndësi ka të marrësh një vendim.Vendimi është fillimi “.

 

Shën Serafimi Sarov
Përkthyer nga A. Marini

 

Ç’do të thotë të kreshmojmë!