/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  "......që të mos humbasë kushdo që t’i besojë atij, po të ketë jetë të përjetshme"!E djela e sotshme mban…
  Në vitet e para të krishtërimit,karakteristikë e jetës së krishterëve ishte martirizimi.Të gjithë donin të martirizoheshin,të sakrifikoheshin për Krishtin.Dhe…
  Paravolia e sotshme,e dasmave mbretërore ka pika të përbashkëta me paravolinë e " bujqve të këqij".Në të dy paravolitë…
  Nuk kanë qëndrueshmëri fjalët që shprehin shumë nga ne:-"Nuk mundem,nuk duroj dot më,nuk shtyhet më etj".Duket qartë se janë…
  Në Ungjillin e sotshëm  flitet për vizitën e Zotit Krisht në shtëpinë e Llazarit, në fshatin Vithani,afër Jerusalemit.Atje e…
  Pse ne të Krishterët e quajmë të Tërëshenjtën Hyjlindëse? Protestantët nuk pranojnë ta quajnë të Tërëshenjtën “Hyjlindëse”, sepse thonë…
  Kisha Orthodhokse i kushton pelegrinazh nderues dhe respektues personit të Hyjlindëses, e cila u bë ura që bashkoi tokësorët…
  "O Zot, ki mëshirë për djalin tim"Me këto fjalë iu drejtua i ati i djalit Zotit Krisht.Jesu Krishti ,kishte…
    Agjërimi sipas dëshmisë së Vasilit të Madh, është porosia më e vjetër e dhënë prej Perëndisë në krijesat…
    DALLIMET ME TE KRISHTERET  4. Cilat janë dallimet e tyre me doktrinën dogmatike të Kishës sonë. 1. Mohojnë Traditën e…