(Mt 6:22-33) 22 Kandili i trupit është syri. Në qoftë pra se syri yt është i kthjellët, gjithë trupi yt…
Përfundim i temës vdekja
19/06/2015
  Na këshilloi një idhujtar! Mbas gjithë këtyre, cili është përballimi ynë? Çfarë na mësoi Zoti: "Rrini zgjuar pra; sepse…
   Prandaj Perëndia ia dorëzoi papastërtisë në epshet e zemrave të tyre, për të çnderuar trupat e tyre në mes…
    Muzika rok dhe satanizmiTë dashur të rinj mëoni se:Muzika rok e xhindos njeriun.Muzika rok venit dhe zhduk rininë.Dhe…
Tregim i çuditëshëm
16/06/2015
     Tregim  i  çuditëshëm  nga  udhëtimi  i  apostull  Thomait  në  Indi Apostull  Thomai  u  shit, me  lejen  e  Zotit,…
  (Mateu 4:18-23) Shenjtorët në lidhje me Krishtin kishin një vendosmëri që i karakterizonte.Nuk u  mjaftuan vetëm me njohjen e…
Vdekja Vazhdim nr 4
12/06/2015
  I barabartë dhe i barasvlefshëm është edhe pendimi, kur mungojnë veprat. Kusari i Kryqëzimit nuk dispononte asgjë në favor…
Tregime nga jeta tjeter
09/06/2015
    At  Makario  egjyptiani, u  tregoi  vartësve  të  tij  këtë  ngjarje:  Një  herë  duke  ecur  në  shkretëtirë, gjeta  kafkën …
  Ja pra kjo mbretëri e Perëndisë  gjëndet brenda nesh dhe na ngroh, na ndriçon dhe e mbush me çdo…
  (Mateu 10:32-33,37-38 19:27-30) Karakteristikë e jetës shpirtërore është fakti që vazhdimisht secili ka një  qëllim.Nuk ndien asnjëherë lodhje.Dembelizmi dhe…