E Enjtja e Madhe
09/04/2015
      E Enjtja e Madhe i kushtohet Darkës Mistike që Krishti kremtoi me dymbëdhjetë apostujt e tij. Tema kryesore…
E Mërkura e Madhe
08/04/2015
    Të Mërkurën, fokusi është në pendimin e gruas mëkatare. Në këtë ditë, theksohet shumë krahasimi ndërmjet gruas së përdalë…
  Të Martën, theksi është në vigjilencën e virgjëreshave të ditura, të cilat, jo si motrat e tyre të marra,…
E Hëna e Madhe
06/04/2015
    Në Kishën Orthodhokse java e fundit e jetës së Krishtit quhet zyrtarisht Java e Pësimit. Në emërtimin popullor…
    Gjashtë ditë para Pashke Zoti u gjend në shtëpinë e Marthës dhe të Marisë,atje ku kishte ngjallur së…
  Μateut  21: 1-11, 15-17    Εdhe kur u afruan në Jerusalem, dhe erdhën në Betfagji pranë Malit të Ullinjve,…
  Joani 11:1-45   Edhe ishte një i sëmurë, Llazari nga Betania, nga fshati i Marisë e i Martës, motrës…
Rreth gëzimit
02/04/2015
  Gëzimi është ushqimi i  përjetshëm i njeriut.Gëzimi, të cilin kaq shumë e duam dhe e kërkojmë.Gjeni një njeri i…
  Trupi është shërbëtor i shpirtit i cili është mbret. Perëndia shpesh herë e lejon që trupi të mundohet nga…
Prova e "egos"tonë
31/03/2015
 Secili vendos për veten,nuk nuk vendos per  të tjerët.Kështu që sido që të jenë të tjerët ne mbajmë një qëndrim…