/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Lavdërimi i gruas së aftë

Lavdërimi i gruas së aftë

Lavdërimi i gruas së aftë

 

10Një grua e aftë është xhevahiri më i çmuar që mund të gjej njeriu.

11Burri i saj mund të mbështetet tek ajo,ajo e ruan dhe e shumëzon pasurinë e tij.

12Gjatë gjithë jetës së tj ajo e gëzon dhe nuk e zhgënjen kurrë.

14Ajo bën që të vij ushqim gjithandej si një anije tregtare nga vende të largëta.

15Ajo ngrihet pa zbardhur mirë drita,përgatit të ngrënat dhe u tregon shërbëtorëve punët e tyre.

17Ajo i fillon me vrull detyrat e saj dhe nuk i trembet asnjë mundimi.

18Ajo vë re se mundimet e saj kanë fitim prandaj punon gjer natën vonë nën dritën e kandilit.

19Sa herë që është e lirë merr boshtin në dorë.

20Të varfërve dhe atyre që janë në mjerim u jep me bollëk dhe me qejf.

21As bora e as ngrica nuk e shqetësojnë sepse mban gati veshje të ngrohtë për të gjithë pjesëtarët e shtëpisë.

26Ajo që thotë është e drejtë,me fjalë të ëmbla ajo jep udhëzime dhe këshilla.

27Ajo vëzhgon gjithshka që ndodh në shtëpi,limontinë nuk e njeh.

28Fëmijët janë krenar për të dhe burri i saj e lavdëron.

29″Ka shumë gra të afta,-thotë ai,por ti je më e mira”.

 

Marrë nga libri “Fjalët e urta” Dhjata e Vjetër

 

Lavdërimi i gruas së aftë