/ Problematika Moderne / Shën Siluanoi (Athoniti)

Shën Siluanoi (Athoniti)

 Shën  Siluanoi (Athoniti)

 

Rreth vitit 1919,Shën Siluanoi kaloi nga Rusia dhe vizitoi atje manastirë të ndryshëm.Në një nga udhëtimet e tij me tren,ishte ulur përballë një tregtari.Ai nxjorri paketën dhe i ofroi shenjtorit një cigare.Shën Siluanoi e falenderoi por nuk e pranoi cigaren.
Atëherë tregtari e pyeti nëse arsyeja që nuk e pranoi cigaren është sepse e quan mëkat pirjen e duhanit ?!Shtoi duke thënë se për atë cigarja është një ndihmë dhe një shplodhje në të përditshmen e tij të ngarkuar.Tregtari vazhdoi t’i thosh shenjtorit dhe shumë argumentë të tjerë për ta bindur  atë për pirjen e duhanit.
Shën Siluanoi qëndroi për një kohë të gjatë i heshtur dhe më pas i tha tregtarit:Zotëri,c’do herë përpara se të ndezësh cigaren bëj lutjen “Ati ynë që je në qiell”.
Tregtari i përgjigjet se kjo gjë nuk shkon përpara se të pijë duhan !
Atëherë Shenjtori i thotë: “C’do punë të cilës nuk i shkon për shtat lutja,më mirë të mos realizohet”.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Shën  Siluanoi (Athoniti)