/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Lavdi Perëndisë,faleminderit o Zot!

Lavdi Perëndisë,faleminderit o Zot!

Lavdi Perëndisë,faleminderit o Zot!

 

Dikur jetonte një grua e varfër e cila për çdo gjë thosh:Lavdi Perëndisë”.Afër saj jetonte një i pasur që sa herë e dëgjonte gruan të lavdëroj Perëndinë,nervozohej.Një ditë i pasuri urdhëroi një shërbëtor:”shko në pazar,bli dy karroca me ushqime dhe çoja asaj gruas.Kur të pyesi kush mi dërgon,thuaji ti dërgon djalli”.Ditën tjetër shërbëtori shkoi te shtëpia e saj dhe i çoi ushqimet.”Lavdi Perëndisë,faleminderit o Zot” tha gruaja e gëzuar.

-Nuk doni të mësonin se nga kush ti dërgon? e pyeti shërbëtori.

-Jo,nuk ka rëndësi,kur dëshiron Perëndia edhe djalli i shërben!” iu përgjigj ajo dhe hyri në shtëpi e gëzuar.
 
 
Përkthyer nga M.Vasili
 
 

Lavdi Perëndisë,faleminderit o Zot!