/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Shën Joan Gojarti-Një fjalë nevojitet vetëm “Mëkatova”!

Shën Joan Gojarti-Një fjalë nevojitet vetëm “Mëkatova”!

 

Je mëkatar?Mos u zhgënje!Hy në Kishë i penduar.Mëkatove?Thuaji Perëndisë:mëkatova!Kaq të vështirë e ke të pranosh mëkatin që bëre?

Nëse nuk e akuzon ti veten,do jetë djalli ai që do të akuzoj.Nxito dhe bëje ti më parë.Nxito dhe shuaje mëkatin sepse ke përball dikë që të akuzon pa heshtur.Mëkatove? Nuk të kërkoj asgjë tjetër përveç kësaj:Shko në Kishë,takohu me atin shpirtëror dhe thuaji:mëkatova!

Sepse është shkruar:”thuaji ti i pari mëkatet e tua që të gjesh të drejtë”.(Isaia 43-26).

Thuaje mëkatin tënd që të pastrohesh prej tij.Nuk nevojitet për këtë as mundim,as shumë fjalë dhe as shpenzime.Një fjalë vetëm:”Mëkatova”!

 

Përkthyer nga A.Avrami

 

Shën Joan Gojarti-Një fjalë nevojitet vetëm “Mëkatova”!