/ Jeta Shpirtërore / Kontrolli i shpirtit nga doganat ajrore pas ndarjes nga trupi -Vazhdim 5

Kontrolli i shpirtit nga doganat ajrore pas ndarjes nga trupi -Vazhdim 5

 Kontrolli i shpirtit nga doganat ajrore pas ndarjes nga trupi -Vazhdim 5

 

15)   Dogana  e  pangopësisë,e grykësisë
Ata  demonë  ishin  të  trashë  në  trup  si  derat, të  egër  dhe  më  të  fortë  nga  të  tjerët.  Kur  na  panë mu  vërsulën  mua  duke  theksuar   ngrëniet  e  tepërta  dhe  të  fshehta   që  bëja  kur  isha  e  vogël  dhe veçanërisht  kreshmët  e  shenjta  të  vitit.  Më  akuzonin  se  nuk mbajta  premtimet  që  dhashë  kur  u pagëzova.  Se  premtova  se  do  t’i  mohoj  veprat  e  tyre  edhe  unë  bëja  të  kundërtën, bëja dëshirën  e tyre (të  djajëve).   Nga  ana  tjetër  ëngjëjt   pëpiqeshin  të  nxjerrin  në   pah  veprat  e  mia  të  mira  dhe kështu  u larguam edhe  nga këta.
    

16)   Dogana  e  paganizmit  (adhuruesit  e  idhujve)   
Shpejt   arritëm   në   doganën   e  paganizmit   dhe   të   herezive, por   asnjë   fjalë   nuk   na   thanë   dhe menjëherë  vazhduam  rrugën  tonë. 

17)  Dogana  e  pederastisë  
Kryetari  i  këtyre  demonëve  rinte  në  një  fron  të  lartë, kishte  nën  pushtetin  e  tij  njëmijë  demonë  të tjerë  dhe  vazhdimisht  ndëronte forma.  Herë  dukej  si  dragua, herë  si  mi, herë  si  derr i  egërsuar dhe   herë   të   tjera  si   peshkaqen.   Rreth   tij   kishte  papastërti  të   padurueshme, kurse shërbëtorët  e  tij  ishin  të  egërsuar  dhe  gati  të  më  versulen. Duke  më  parë  se  jam  grua  nuk  kishin asgjë  për  të  më  akuzuar, as  se  fjeta  me  grua  tjetër  dhe  mëkatova  nuk  mund  të  më  thoshin.  Kështu u  çliruam   edhe   nga kjo    papastërtirë.   Atëherë   ëngjëjt   më   thanë:   «Shumë   shpirte  arrijnë   këtu   pa pengesa  nga  doganat  e  tjera, por  kjo  doganë  e  pederastisë i  fundos në ferr për  veprimin  e  poshtër të  pederastisë  që  bënë, sepse  ky  mëkat  e  zemëron Perëndinë  më  shumë  nga  të  tjerat». 

18) Dogana  e  fytyrave  të  ngjyrosura
Ky  batalion  demonik  merr  në  shqyrtim  burrat  dhe  gratë  që lyhen me  ngjyra  të  ndryshme  në fytyrat  e  tyre,  me  stolira, kozmetikë  dhe  ngjyrosje të  flokëve   sepse  pamja  që  u  dha  Perëndia  nuk  u pëlqen   dhe  përpiqen       të   paraqiten  me   formën   që   u  pëlqen, me   mjete   dhe   me   ngjyra   të   tyre.Demonët, kur  aritëm  përpara  tyre  më  thanë:  «Ky  shpirt   dy  herë  ka  renë  në  këtë  mëkat,  prandaj duhet  ta  marim  ne «. Ëngjëjt  tregonin  veprat  e  mia  të  mira  dhe  me  shumë  mundim  dhe  me  uratat  e shën  Vasilit  kaluam. 

 

Marrë nga libri “Tregime nga jeta tjetër”

KOSHERJA ORTODOKSE
 
 

Kontrolli i shpirtit nga doganat ajrore pas ndarjes nga trupi -Vazhdim 5