/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  “I panxëni Perëndi,si u nxu në gji tani? Krishtin që Ati e kish në gji,si e mban Nëna në…
  Ngrohtësia e zemrës që ndien është një gjëndje e mirë shpirtërore prandaj duhet mbajtur me kujdes, duhet ruajtur dhe…
  Rruga e të krishterit është e mbushur me pengesa të cilat shtohen gjithnjë e më shumë.Përpiquni pra me trimëri…
  Nëse mbjell ndershmëri,do korrësh mirëbesim! Nëse mbjell mirësi,do korrësh miq dhe shokë! Nëse mbjell përulësi do korrësh lavdi! Nëse…
  Ç’farë mendon se është vdekja? U mërzite shumë.Por ne të krishterët nuk duhet të mërzitemi,as duhet të na trembi…
  Është gabim i rëndë pedagogjik t’u flasim shumë hapur fëmijëve të vegjël për demonët, sepse fëmija sapo dëgjon se…
    "Perëndia e do atë që bën bamirësi" thotë Apostull Pavli. E do atë që jep me dëshirë dhe…
  Të sillesh me të afërmin tënd me zemër të pastër,me dashurinë që ushqen për veten. Kështu është e mundur…
  Si e gjykojmë ne vlerën e një ore katekizmi? Është shumë më tepër e rëndësishme që fëmijët të lënë…
  Folu fëmijëve rreth jetëve të shenjtorëve dhe të kremteve të mëdha Shenjtorët janë heronjtë e besimit tonë. Të rinjtë kanë nevojë për heronj,…