/ Category / Predikime-Katekizma- Artikuj

Predikime-Katekizma- Artikuj

  Virtytet 2   Themeli i çdo virtyti dhe jete të krishterë është besimi. Besimi është zotërimi natyral i të…
   Përveç lumurimeve të Jisuit, ka shumë fryte të Shpirtit të Shenjtë të numëruara në shkrimet apostolike dhe të paraqitura…
    Njeriu,ka  prirjen për të sistemuar vetveten duke  menduar se   arriti dicka .Por nga pikëpamja shpirtërore kjo gjë…
  E Tërëshenjta nuk kishte menduar kurrë se do bëhej nëna e Perëndisë.Kur u thirr t'i shërbej  Perëndisë në këtë…
    " Ja Krishti Lind Lavdërojeni,Ja Krishti qiellit vjen dilni priteni, Ja Krishti mbi dhenë ngrehuni".  "Sot u zgjidhën të…
Fjala Kishë kupton ata që janë thirrur si një popull i veçantë për të kryer një detyrë të caktuar. Kisha…
  Ungjilli i sotshëm flet për peshkatarët në liqenin e Gjenisaret-it,të cilët mohuan veten e tyre dhe ndoqën pas Krishtin.U…
  Gjërat negative,duam apo nuk duam,do ekzistojnë brenda nesh dhe do shfaqen shumë herë,do shpërthejnë me shumë forcë dhe me…
  Dashuria duron,pret,mirëkupton.E vë veten në pozitën e tjetrit,ndërton,shpëton. Dija kur është e vetme,pa dashurinë mundet të të dëmtoj.Prandaj,jo me dije…
  "Kush të dojë të vijë pas meje, le të mohojë veten e tij, edhe le të ngrejë kryqin e…