/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Mjeku që u bë murg!

Mjeku që u bë murg!

Mjeku që u bë murg!

 

Shkoi një prift në spital për të kunguar të sëmurët.Një doktor i kërkoi që ta kungonte dhe atë,prej kurreshtjes ose prej mosbesimit,nuk e dimë arsyen.

Prifti e kungoi por doktori nuk e kapërceu kungatën e shenjtë,por e mbajti në gojë.Shkoi menjëherë dhe i bëri analizat.Rezultatet treguan se ishte gjak që i përkiste një burri,mosha e të cilit ishte rreth 30 vjeç……

Doktori hoqi përparsen e mjekut dhe dorëzoi diplomën.

Sot është murg në Malin e Shenjtë.

 

Marrë nga libri “Gjerondiko”

Përkthyer nga M.Vasili

 

Mjeku që u bë murg!