/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore !

Mësime shpirtërore !

Mësime shpirtërore !

 

Durimi është rezultat i mirësisë.Kur humb njërën,ke humbur dhe tjetrën.
Shën Vasili i Madh .
Të kontrolloni mendimet,të frenoni fjalët,të zotëroni pasjonet dhe të bëni vepra që rezistojnë në dritën e diellit.
Shën Paisio i Malit të Shenjtë
Nuk dua t’i afrohesh Perëndisë prej frikës së vdekjes.T’i afrohesh prej dashurisë për Të.Kjo është kryesorja.Ç’do gjë duhet të filloj nga dashuria për Perëndinë.
Shën Porfirio
Kur humb flori dhe ar,mund të gjesh diçka tjetër.Por koha e humbur nuk gjendet më.
Ava Dhorothou
Mos u mundo ta fshehësh dobësinë tënde nga Zoti.Tregoje atë dhe Ai do të bëhet forca jote.
Shën Makario i Egjyptit
Nëse njeriu nuk ka bindjen se është mëkatar,Perëndia nuk e dëgjon.
Ava Moisiu
Dikush duhet t’ju thojë se nuk jetoni në ëndërr.Jetoni në një realitet shumë të keq që do përkeqësohet edhe më tepër.
Gjerond Efremi i Arizonës

 

Përkthyer nga A. MARINI

 

Mësime shpirtërore !