/ Category / Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

  "Dashuria për armikun nuk është e mundur përveçse me hirin e Shpirtit të Shenjtë". "Ndryshimi nuk varet nga ai…
  Pavdekësia e njeriut fillon që nga ngjizja e tij në barkun e nënës.Që nga ai moment fillon parajsa dhe…
  Krenaria është një dritare e hapur nga e cila dalin-fluturojnë jashtë gjithë virtytet dhe meritat.Çfarë mendon se ka në…
  " Vetëm një është qëllimi ynë,dashuria në Krishtin,bashkimi me Atë.Kjo është parajsa e tokës.Dashuia për Krishtin është dashuria për…
  Gruaja e tjetrit do të të  fusë në tundim me  fjalë të ëmbla si mjaltë që nga buzët i…
  "Kur shpirti humb përulësinë,humb njëkohësisht dhe Hirin bashkë me dashurinë e  Perëndisëdhe kështu shuhet lutja e zjarrtë". Shën Siluano…
  O biri im! Më dëgjo dhe kushtoju vëmendje fjalëve të mia.Futi mirë në kokë që ti mbash gjithmon në…
  Në qoftë se mundesh ta ndihmosh,mos ia  moho ndihmën tënde atij që ka nevojë për të.Dhe po të kesh…
  O biri im! Kushtoji vëmendje asaj që të them.Ruaji udhëzimet e mia si  thesar.Dëgjo mirë kur të them një…
  "Them për dikë se më do jo vetëm kur më lavdëron por edhe kur më kontrrollon dhe më korrigjon".…