/ Category / Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

  Mos u interesoni nëse ju duan të tjerët por interesohu për dashurinë që ti ke për Krishtin,sa e do…
  Nëse të them: kreshmo,shumë herë gjen si justifikim sëmundjet e trupit...... Nëse të them: jepi të vobektëve,më përgjigjesh se…
  Nuk  është me detyrim thirrja që i bën Perëndia njeriut.As kërcënon dëshirën e atyre që nuk duan të ecin…
  Prindërit shumë herë nga kujdesi i ekzagjiruar duan t'i lidhin fëmijët me tel.T'i "lidhin " me butësi që të…
  Le të bëjmë "investimin" më të mirë dhe pa shpenzime tek fëmijët tanë........ Disa prindër i detyrojnë shumë fëmijët…
  Mosbesimi vjen nga krenaria.Njeriu krenar thotë  se do njohi gjithshka me mëndjen dhe me shkencën por njohja e Perëndisë…
  "Sa më tepër jeton me përkushtim  në jetën  tokësore,aq më tepër ankth "përfiton".Vetëm pranë Krishtit shplodhet dikush sepse njeriu…
  "Cfarë të pruri këtu ?",pyeti erimiti (murgu i shkretëtirës),udhëtarin që kërkonte patjetër ta takonte."Unë dua qetësi -paqe shpirtërore" iu…
  Po vijnë kohë të vështira sepse u pakësua besimi.Për shkak të varfërisë,njerëzit do shesin shpirtin e tyre për të…
  Dëshiron të gjesh jetën e përjetëshme? Mba këto të dyja: besimin dhe përulësinë!...Kur qëndron duke u lutur ta quash…