/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

“Trim nuk është vetëm ai që ka forcën për të luftuar, por edhe ai që i reziston me forcë kënaqësive. Shpesh, shumë nga ata qe dalin fitimtar në luftëra, bien preh dhe u nënshtrohen kënaqësive.
Ai që mposht dëshirat e tij është më trim se ai që fiton në luftë, sepse është më e vështirë të luftosh dhe të fitosh veten”.

 

Shën Nektari
Përkthyer nga M.Vasili

 

Mësime shpirtërore