Ju jeni drita e botës (Matthe 5:14) Sot të dashurit e mij është dita e tre Mësonjësve të Mëdhenj të…
 Të gjithë njerëzit, të dashur besimtarë, qoftë të bardhë, të zinj apo të verdhë, të çfarëdo ngjyre qofshin, kudo që…
   “Ty që je më lartë se qiejt edhe më e pastër se shkëlqimet e diellit, ty që n’a shpërbleve…
+Episkop Avgustin Kantioti Ish-Mitropolit i Follorinës    Athinë 1995 Bota, të dashur lexues, flet për udhëtime.  Një mani e tmerrëshme…
  Predikim gojor i mbajtur nga Mitropoliti i Follorinës Avgustin më 30 Janar, 1987 në Kishën e shënjtë të Shën Pandelimonit…
Shkëputur nga Libri “EJA PAS MEJE – ΑΚΟΛΟΥΘΟΙΜΟΙ”  i Ish-Mitropolitit të Follorinës at Avgustinit O Zot! Ti që nga asgjëja…
Nga botimet “e diela-kyriakh" “U rrëmbeva nga Shpirti ditën e Dielë dhe dëgjova përpara meje një zë të madh si…
Përmbledhje biografike 1907: Lindi në Lefkes të ishullit Paros, nga prindërit Nikolla dhe Sofia Kantioti.  Babai i tij ishte tregëtar…
Një nga Shenjtoret e panumërt te Kishës Ortodokse është dhe i panjohuri Oshënar Sofianoi, Peshkop i Dropullit që veproi ne…
  Kudo ku shkonte Zoti Krisht e ndiqnin turma të mëdha njerëzish, për të dëgjuar predikimin e tij dhe për…