/ Category / Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër

  Një i krishterë shkoi të këshillohej tek ava (at) Siluani.-Kam një armiku për vdekje at,-i rrëfeu.Të këqijat që më…
  Mos jini hakmarrës:mos e shpërbleni të keqen me të keqe tjetër.Eshtë e mjaftueshme e keqa nga i afërmi juaj!Nëse…
    Dobia e këshillës :"Njeriu që nuk do të dëgjojë këshillë,mbetet i pandreqshëm." Heshtja është flori"Shumë herë u pendova…
  Shenjtorët dhe etërit e Perëndisë theksojnë se Misteret e Perëndisë nuk shpjegohen me fjalë por vetëm me DHURATEN E…
  Ja pra kjo mbretëri e Perëndisë  gjëndet brenda nesh dhe na ngroh, na ndriçon dhe e mbush me çdo…
      Duhet të përpiqemi që të jemi të pastër nga mendimet e këqija, veçanërisht atëherë kur i lutemi…
  Trupi është shërbëtor i shpirtit i cili është mbret. Perëndia shpesh herë e lejon që trupi të mundohet nga…
  Të gjithë ata që kanë një shpresë të palëkundëshme tek Perëndia, afrohen pranë Tij dhe ndriçohen nga shkëlqimi i…
  Drita e pakrijuar  Hiri i Shpirtit të Shenjtë është dritë dhe e ndriçon njeriun. Zoti shpesh e shfaqte para…
    Me të afërmin duhet të sillemi me shumë takt sa që të mos e prekim as edhe me…