/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore !

Mësime shpirtërore !

Mësime shpirtërore !

 

 

Kur ndien brenda vetes një peshë që ngelet dhe besimin e pakët që të mundon,të dish se zemrën ta ka pushtuar armiku,i cili luan me injorancën,me dobësinë dhe me paqendrueshmërinë tënd në besim.
Duhet të “dënosh” menjëherë apatinë,verbimin dhe besimin e cekët që ke.Atëherë Zoti do të mëshiroj dhe pesha që të rëndon në zemër do largohet dhe do gjesh paqe.
Shën Joani i Krostandhit
***
Askush nuk lindi në këtë botë për të jetuar përjetë. Kjo botë është e rreme dhe pret fundin e saj. Të pasurit vdesin duke lënë një psherëtimë për këtë botë.
Të varfërit lënë një psherëtimë për botën e ardhshme.
Shën Nikolla Velimiroviç

 

Përkthyer nga M. Vasili

 

Mësime shpirtërore !