Si e nxorri nënën e tij nga ferri
16/06/2016
  Episkopi  i  Kiros, Theodhorito,  tregon  se  një  herë  e  vizitoi  një  vëlla  që  vinte  nga  shumë  larg.  Kur  i…
Lëmosha
15/06/2016
  Në kohën kur jetonte Oshënar Arseni,një grua besimtare që quhej Eleni shkonte shpesh në Manastirin e Metamorfozës së Krishtit…
  Një herë shkoi një burrë te berberi për nevojat që kishte.Gjatë kohës që berberi i priste  flokët diskutonin për…
  “Atë i shenjtë, ruaji në emrin tënd ata, që më dhe, që të jenë NJË si ne” (Jn.17:11) Të…
  Shën Isaku na  porosit "mbi të gjitha  të duam heshtjen",sepse ajo është gjuha e jetës stë ardhshme,e përsosmërisë,e mbretërisë së…
Përulësia
08/06/2016
  Perëndia  ngre (lartëson) ata që  janë të përulur,jo ata që dëshirojnë madhështitë. "Lartësoi Jakovin mbi Isavin (Zan.27-28),lartësoi Josifin mbi të vëllezërit…
  Një nga shenjtorët  më të mëdhej të Kishës sonë është edhe Shën Nifoni, Patriark i Konstandinopojës, çudibërës. Shën Nifoni,…
Pendimi
03/06/2016
  Një i ri u shthur, por u pendua kaq shumë saqë la botën dhe u bë murg. Bëri një kasolle në…
02/06/2016
  "Ushtari i Krishtit duhet  me gjithë forcën që ka t'i shmanget shqetësimeve dhe trazirave nëse do të luftoj më…
  Nuk duhet të luftoni fëmijët por djallin që lufton fëmijët tuaj. Ti thoni pak fjalë dhe të bëni shumë…