(Mt 8:28-9:1) 28 Edhe kur erdhi ai në anën e përtejme, në vendin e Gjergjesinëve, i dolën përpara dy…
  "Cfarë të pruri këtu ?",pyeti erimiti (murgu i shkretëtirës),udhëtarin që kërkonte patjetër ta takonte."Unë dua qetësi -paqe shpirtërore" iu…
  Një tjetër shenjë e madhe që tregoi Profeti Ilia është kur u lut dhe erdhi zjarr nga qielli. Me…
Profeti Ilia
20/07/2016
  Një vend të vecantë ka Profeti Ilia ndër Profrtet e Dhjatës së Vjeter.Në Dhjatën e Re,Zoti Jesu Krisht përmend…
    Rreth vitit 1919,Shën Siluanoi kaloi nga Rusia dhe vizitoi atje manastirë të ndryshëm.Në një nga udhëtimet e tij…
  Shën Marina lindi në Andioki të Pasidisë në vitet e perandorit Klavdios së dytë,në 270 pas Krishtit.Pak ditë pas…
    (Mt 5:14-19) 14 Ju jeni drita e botës. Një qytet që është mbi mal nuk mund të fshihet.…
Shën Julita dhe Shën Qiriku
15/07/2016
  Shenjtorja Julita jetoi në kohën e perandorit Dhioklitian.Prejardhjen e kishte nga Ikonio e Azisë së vogël.Ato kohë mbizotëronte përndjekja…
  Po vijnë kohë të vështira sepse u pakësua besimi.Për shkak të varfërisë,njerëzit do shesin shpirtin e tyre për të…
  Shën Paisio i Malit të Shenjtë lindi në Farasa të Kapadokisë në 25 Korrik nga prindërit Prodhrom dhe Evlabia.U…