/ Jeta Shpirtërore / Marrë nga libri :Tregime nga jeta tjetër

Marrë nga libri :Tregime nga jeta tjetër

 Marrë nga libri :Tregime nga jeta tjetër

 

Një  murg  Rus  , u  sëmur  rëndë  dhe  ra  në  krevat  me  dhimbje  të  forta  duke  ju  lutur  Perëndisë  ta  shërojë.  Atëherë  u  paraqit  përpara  tij  një  engjëll  dhe  i  tha:
-Cfarë  preferon  më  mirë?  Të  qëndrosh  edhe  tre  vjet  në  këtë  krevat  i  munduar  nga  sëmundja  jote, apo  të  qëndrosh  tre  orë  në  ferr  dhe  pastaj  të  shërohesh? 
-I  sëmuri  pasi  u  mendua  pak  iu  përgjegj:  Preferoj  të  shkoj  në  ferr  për  tre  orë.
E  mori  engjëlli  dhe  e  pruri  me  shpirtin  e  tij  në  ferr.  U  gjet  papritur  brënda  torturave  të  tmerëshme, ku  mëkatarët  e  papenduar  vuanin  të  zitë  e  ullirit, pa  mundur  të  kërkojnë  nga  dikush  asnjë  ndihmë.  Bashkë  me  ta  torturohej  edhe  ky  murg,  i  cili  që  nga  momenti  i  parë  u  pendua  për  vendimin  që  mori  dhe filloi  të  kërkojë  ndihmën  hyjnore  dhe  vizitën  e  ëngjëllit.  Dërgoi  pra Perëndia  ëngjëllin  e  vet  dhe  i  tha: 
-C’ke at që  më  kërkon?  Nuk  bëmë  marëveshje  të  qëndrosh  tre  orë  këtu  në  ferr?
Kanë  kaluar  tani  treqind  e  ca  vjet  me  tortura  të  tmerëshme  dhe  të  pa durueshme, ju  lutem  më  nxirni  prej  këtej.
-Vëlla, nuk  ka  kaluar  as  gjysëm  ore,  si  t’u  duk  se  kanë  kaluar  treqind  vjet? 
Të  lutem, i  tha  murgu  engjëllit, më  ço  më  mirë  në  krevatin  e  dhimbjes  tre  vjet, se  sa  të  torturohem  këtu  tre  orë.
Me  të  vërtetë  engjelli  e  pruri  përsëri  në  botë  dhe  pasi  qëndroi  edhe  pak  kohë  në  krevat  i  sëmurë, e  mori  në  Mbretërinë  e  Qiejve.

 

 

Marrë nga libri :Tregime nga jeta tjetër
KOSHERJA ORTODOKSE

 

 

Tre  vjet  i  sëmurë  apo  tre  orë  në  ferr?