/ Category / Didactike

Didactike

      Llk. 13: 10-17 Siç e dimë të dashur besimtarë edhe pak javë na ndajnë nga dita dhe…
  Ungjilli i sotshëm i Lukait na jep shumë këshilla dhe mësime për shpëtimin e shpirtit tonë.Na tregon se lakmia…
  Të nderuar besimtarë! Të dielën VIII të Lukait, Kisha e shenjtë Orthodhokse kujton një nga paravolitë më të rëndësishme…
  Historia e Ungjilit të sotshëm ka karakter didaktikë dhe është pak a shumë e dëgjuar dhe e njohur për…
  (Mtth: 25:14-30) Qëllimi i paravolis së talandave për të cilën na flet  ungjillori Mattheu,është të tregohemi të vëmendshëm dhe…
  "Kini guxim,mos u frikësoni " Në Ungjillin e sotshëm shohim qartë dashurinë dhe kujdesin e Zotit Jesu Krisht për…
    Të nderuar besimtarë! Sot, Kisha Orthodhokse kujton etërit që morën pjesë në Sinodhin IV Ekumenik, që u mblodh…
  Mattheu 4:18-23 Ungjillori Matthe në Ungjillin e sotshëm  na tregon se si Zoti Jesu Krisht thirri pranë vetes nxënësit…
     “Atë i shenjtë, ruaji në emrin tënd ata, që më dhe, që të jenë NJË si ne” (Jn.17:11)…
  Një oficer i propozon shokut të tij major, të shkojnë të ndjekin një koncert.Ai pranoi me kënaqësi por gjatë…